Saborski zastupnik poručio

Ivan Pernar komentarisao trostruko ubistvo u Splitu: Odnijeću Filipu kolače u zatvor

13:38, 12.01.2020.
Izvor: avaz
Saborski zastupnik Ivan Pernar komentarisao je splitski slučaj trostrukog ubistva koje je počinio mladić Filip Zavadlav.

- Pratio sam slučaj u Splitu gdje je mladić kalašnjikovom smaknuo troje ljudi, policija kaže da svi ubijeni imaju desetke kaznenih prijava što daje za naslutiti da su se bavili kriminalom. Međutim, posebno mi je bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubica nikad nije prijavio prijetnje policiji.  Baš iz tog razloga želim s vama podijeliti iskustvo prijetnje izravnim nasiljem koju sam doživio i prijavio policiji. Do današnjeg dana, usprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, pristunosti svjedoka i snimkama video kamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prevodu znači da zakon ne važi ni za mene kao saborskog zastupnika i da zapravo prijavljivati za prijetnju postaje besmisleno jer policija ne radi svoj posao - rekao je Pernar. 

Dalje je objasnio, da ako ne važi za njega kao saborskog zastupnika, da u potpunosti razumije građane koji ne prijavljuju prijetnje policiji.

- Ako ne važi za mene, potpuno mi je razumljivo zašto osumnjičeni trostruki ubica nije išao prijaviti osobe koje mu prijete policiji jer čak i da mu jesu prijetile, siguran sam da bi i dalje ostale na slobodi kao što su ostale i nakon svih tih kaznenih prijava. Iz tog razloga smatram, ukoliko mu tri navedene osobe uistinu jesu prijetile nasiljem i maltretirale ga, da je njegov čin opravdan - rekao je na kraju Pernar.

Podsjetimo, splitska policija privela je sinoć Filipa Zavadlava, mladog splitskog pomorca, zbog trostrukog ubistva koje se juče dogodilo iza 15 sati na nekoliko lokacija u samom centru Splita. Rafalima iz automatske puške pokošeni su Marin Boban i Marino Paić, na putu do bolnice preminuo je i Jurica Torlak.

Ubijeni se dovode u vezu s narko miljeom, a prema onome što se dosad moglo čuti iz više izvora, Zavadlav se na krvavi pohod odlučio nakon što su on i njegova porodica mjesecima primali prijetnje jer mu se mlađi brat našao u dugu zbog droge. Po društvenim mrežama dosta je komentara, a mnogi daju podršku Zavadlavu.