Više javno tužilaštvo u Smederevu

Istina o ubistvu Stefana Filića: Tukli ga dokle god je disao, umro od izlivanja krvi u mozak

  • 27.05.2020. 09:43

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Nikole B. (20) i Mitra P. (20) iz Velike Plane zbog prebijanja nasmrt Stefana Filića (18).

Tužilaštvo ih tereti za teško ubistvo, za koje je propisana kazna od najmanje deset godina zatvora pa do doživotne robije. Sada predstoji ispitivanje optužnice, a ukoliko je Viši sud u Smederevu potvrdi, biće zakazano suđenje.

Nikola B. i Mitar P. optužnicom se terete da su 2. februara u Velikoj Plani, ispred kluba “Brodolom”, bez povoda pretukli Stefana, koji je bio u društvu svog šesnaestogodišnjeg brata. Kako se tvrdi, mladića su više puta udarili pesnicama u glavu, posle čega je pao na zemlju. Dok je ležao, kako se navodi u optužnici, Nikola B. ga je šutnuo nogom u glavu. Stefan je odmah prebačen u bolnicu, gdje je preminuo 30 sati kasnije.

Poslije obdukcije i vještačenja povreda, koje su obavili ljekari Instituta za sudsku medicinu, ustanovljeno je da su udarci u glavu bili fatalni.

– Vještačenje je pokazalo da je Stefan preminuo od posljedica razarajućih, nasilnih povreda moždanih centara i izliva krvi u mozak, odnosno da su udarci koje je zadobio za ishod imali smrt. Na osnovu ovoga, okrivljeni se terete za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu – rečeno je za Novosti u Višem tužilaštvu u Smederevu.