Traga se za biciklistom

Ista ekipa postavila obje bombe: Kod papučice za gas identičan eksploziv

09:06, 16.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Policija raspolaže operativnim podacima da su osobe, koje su postavile eksploziv ispod automobila Strahinje Stojanovića, avgusta 2018. godine u Zemunu, to učinile i prije četiri dana u Novom Beogradu.

Da ista ekipa stoji iza oba napada, svjedoče određeni materijalni tragovi, prikupljeni na jednom i drugom mjestu zločina. Prvi put je mladi Zemunac izbjegao smrt, ali je u nedjelju podlegao povredama.

U oba slučaja na vozilima, ispod sjedišta vozača, bila je postavljena paklena naprava. Prvi put je Stojanovića spasilo to što je izašao iz automobila i krenuo nazad u stan po zaboravljeni mobilni telefon. Napadači su tada vidjeli trenutak kada se približio svom "audiju", ali ne i kad je krenuo nazad. Aktivirali su daljinski eksploziv i tada je teško povrijeđena njegova djevojka, Špankinja. Ona se dugo oporavljala u bolnici od strašnih opekotina zadobijenih u detonaciji.

- Tada su na licu mjesta u zemunskom naselju Nova Galenika prikupljeni određeni dokazi i materijalni tragovi, a neke informacije su dobijene i veštačenjem ostataka, kako "naprave" tako i automobila - navodi sagovornik "Novosti" iz istrage. - I poslije ovog uviđaja, prije tri dana, prikupljeni su tragovi i konkretna saznanja, koja ukazuju na direktnu povezanost aktera ova dva događaja. Čak je korišćen isti plastični eksploziv.

Prema riječima sagovornika, naprave su "izrađene" na gotovo identičan način, a u obje situacije postavljene su u blizini papučice za gas.Ovog puta, nažalost, ubice su sačekale da Stojanović pokrene auto i izazvali su detonaciju dok je upravljao džipom "BMV iks 5".

Stojanović će biti sahranjen danas na Novom bežanijskom groblju.