Stravično

Ispovijest mještana koji su spasli ženu koju je suprug izbo nožem: "Krv je bila na sve strane"

20:40, 19.11.2019.
Izvor: Kurir
Željko N. (38) iz sela Zabrđe kod Petrovca na Mlavi uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo suprugu Aleksandru N. i teško je povrijedio.

Nesrećnu ženu su od pomahnitalog muža spasile komšije.

 Čuli pozive u pomoć

– Čuli smo da Aleksandra već duže vrijeme trpi nasilje od Željka, koji voli da popije. Kad god bi se napio, vrijeđao ju je i maltretirao, a često ju je i tukao. U četvrtak je njegovo nasilje doživjelo vrhunac. Željko i Aleksandra bili su sami kod kuće, on je valjda opet popio i počeli su da se svađaju. On je zgrabio nož i počeo da ubada ženu po tijelu. Ubo ju je osam puta – ispričale su komšije ovog bračnog para.

Komšije kažu da su čuli Aleksandrine krike.

– Kuća je bila puna krvi. Ona je kukala i dozivala pomoć. Jedan komšija je uletio unutra i spasao Aleksandru sigurne smrti. Da nije naišao, ko zna šta bi se desilo. Željko bi je sigurno dokrajčio – pričaju mještani Zabrđa i dodaju da su oni privatnim automobilom odvezli teško ranjenu Aleksandru u bolnicu.

 “Bila je polusvjesna”

– Ona je bila u polusvjenom stanju i unakažena od uboda i posjekotina. Strašno je izgledala. Nakon ukazane prve pomoći u domu zdravlja, prebačena je u Opštu bolnicu – dodaju oni.

Po prijemu Aleksandre u bolnicu, ljekari su pozvali policiju i prijavili Željka, koji je ubrzo poslije toga uhapšen.

Protiv nasilnog muža podnijeta je krivična prijava za porodično nasilje.

“Do sada nije bilo prijava”

Komšije supružnika kažu da Aleksandra i Željko važe za čudne ljude.

– Sami žive u toj kući, nemaju djecu. Aleksandri je prije nekoliko godina umro otac i od tada je nekako počela drugačije da se ponaša. Željko, s druge strane, voli alkohol i kad god popije koju čašicu više, postane agresivan. Stalno iz njihove kuće dopire svađa, a koliko znamo, Aleksandra nikad nije prijavljivala muža policiji – ispričale su komšije, piše Kurir.