Tuga u Doboju

Ispod litice pronađeno tijelo maloljetnika, sumnja se na samoubistvo

19:17, 18.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Tijelo petnaestogodišnjaka sa povredama od pada sa litice prizor je koji su zatekli policija i tužilac, sinoć oko 22 časa u podnožju nekadašnjeg kamenoloma kod dobojske željezničke stanice. Nezvanično, sumnja se na samoubistvo. Tužilaštvo, ipak, čeka nalaz obdukcije i vještačanja. 

„Uzećemo krv i određene tragove, procijenićemo šta je potrebno još i da li je potrebno dodatna vještačenja,“ rekao je Mladen Simić, tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Litica je visoka 56 metara. Navodno su na njoj ostali ranac s knjigama i dječakova jakna. 

Dječak je poslednji put viđen juče u školi. Nakon što se nije vrati kući sa nastave, počela  je potraga. U nju su se uključili drugovi i zaposleni u školi Dositej Obradović, koju je pohađao. Fotografija mjesta nesreće koju je ranije objavio bila je trag. 

„Pratili su njegove profile na instagramu, fejsbuku, rekli su nastavnice možda je to, ja sam odmah proslijedila dalje informacije direktoru i policiji,“ rekla je Dajana Desnica, nastavnica. 

„Kamere su pokazale u pravcu u kom se kretao, utvrdili smo da se kretao glavnom ulicom prema gradskom mostu,“ kaže Vedran Gligorić, direktro "OŠ Dositej Obradović". 

Svi su u šoku. Bio je kažu veseo i raspoložen. Spremao se za maturu i ekskurziju. Juče je pitao da izađe sa nastave zbog glavobolje, što inače nije činio.

„Jedino nismo, nije nam niko rekao da je dijete imalo zdravstveni problem, što se ispostavilo da je imalo,“ rekla je Dara Pašić, razredni starješina. 

Navodno je alarm bilo to što kući nije došao sinoć do 20 časova, kada inače pije terapiju. Majka je tada obavijestila školu i policiju.