Rođak ga odveo na zabavu

Igor Jurić iznio jezive tvrdnje: Tri monstruma su silovala dječaka, mlišan je i ranije zlostavljan

  • 21.06.2020. 08:23

Policija je nastavila da ispituje svjedoke i obavlja razgovore sa svima onima koji, na bilo koji način, mogu da se dovedu u vezu sa slučajem silovanja devetogodišnjeg dječaka prošlog vikenda u Sremskim Karlovcima, kako bi što pre prijonašli osumnjičenog, ili više njih, za izvršenje tog nedjela, koje je zgrozilo domaću javnost.

U proteklih sedam dana, koliko je proteklo od tog gnusnog čina, kako se nezvanično saznaje, policijski inspektori razgovarali su sa mnogim osobama, među kojima i sa domaćinom rođendanske proslave na kojoj je, kako se sumnja, mališan napastvovan. Obavljena su i neophodna vještačenja kao i druge istražne radnje, ali još nema informacija o tome ko bi mogao da bude osumnjičen kao počinilac tog krivičnog djela.

Imajući u vidu da je u Srbiji u posljednje vrijeme zabilježeno niz slučajeva pedofilije, odnosno različitih oblika seksualnog zlostavljanja maloljetnika, Novosti su pitale Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koliko je ta pojava uzela maha i da li je društvo dovoljno svjesno veličine te opasnosti kako bi joj se adekvatno suprotstavilo.

"To nije ništa novo i o tome sam već govorio mnogo puta. O pedofiliji i nestancima djece se javno počelo govoriti tek poslije Tijaninog nestanka (2014. godine). Za građane u Srbiji to je bila tabu tema", kaže Jurić.

Koliko je to opasno, dodaje Jurić, može da nam posluži kao primjer i ovaj najnoviji slučaj monstruoznog napada na dijete za koji je "pitanje da li bi dospio u javnost" da nije ta informacija puštena na društvenim mrežama.

"Želim da kažem da su naše informacije da ovaj dječak nije prvi put seksualno zlostavljan, da se to dešavalo i u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. To vam je već odgovor".

Jurić napominje da su u Fondaciji, organizaciji koja se bavi zaštitom djece, došli i do informacija, doduše nezvaničnih, da su te kobne večeri, u noći između 13. i 14. juna, tri osobe silovale to dijete i da je devetogodišnji dječak u teškom stanju.

"Ovo je za mene lično jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se susreo, bez obzira na to što sam bio u prilici da čitam i o najmonstruoznijim ubistvima djece. Ne znam kako će tužilac da okvalifikuje to djelo, ali se iskreno nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora", naglasio je Jurić.

Prema dosadašnjim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, dječaka je na jednu rođendansku žurku u Sremskim Karlovcima odveo ujak, a kući, u naselju Čerat, vratio ga je oko četiri sata ujutro. Sutradan su roditelji primetili da dijete teško hoda i da se čudno ponaša, pa su ga odveli kod ljekara na pregled. Ubrzo je kolima Hitne pomoći prevezen u novosadsku Dječju bolnicu, gdje je još na liječenju.

Jurić poručuje da moramo znati šta se dešava oko nas, ko su ljudi koji nam žive u komšiluku i kakva opasnost eventualno prijeti od pojedinaca.

"Zbog toga je bilo važno pooštriti kaznu za silovatelje i ubice djece i zbog toga je važno da imamo javni registar pedofila".

Тагови: