Trenutno u pritvoru

Ibro Ćufurović traži kontakt sa članovima porodice

  • 05.05.2019. 21:56

Ibro Ćufurović iz Velike Kladuše, koji je osumnjičen za terorizam i učešće na stranim ratištima, zatražio je da mu dok je zatvoru bude omogućen kontakt sa članovima porodice.

Senad Dupovac, Ćufurovićev advokat, rekao je da je njegov branjenik zatražio da razgovora sa majkom Zekijom i bratom Ernadom, koji žive u Velikoj Kladuši. 

"Predao sam zahtjev da mu se omogući posjeta i telefonski razgovor. Sada čekamo odobrenje", izjavio je Dupovac za "Avaz". 

Ćufurovića se prije odlaska u Siriju odrekao otac. Njemu je Sud BiH odredio pritvor nakon što je nedavno deportovan iz Sirije. On se nalazi u zatvoru u Zenici i odbija saradnju sa Tužilaštvom BiH. 

Dupovac tvrdi da se Ćufurović i dalje brani ćutanjem sve dok su mu supruga i dvoje djece, odnosno sin i posinak, u Siriji. 

"Avaz" navodi da se Ćufurović na sirijskom ratištu oženio Aminom Kečo, s kojom je 1. aprila prošle godine dobio sina Jahju. Oni su i dalje u izbjegličkom kampu na sjeveru Sirije i sina nikada nije vidio osim na slikama. 

Na teret su mu stavljena krivična djela organizovanje terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam. 

Po naredbi Suda BiH, za Ćufurovićem je ranije raspisana međunarodna potjernica. 

Federalni mediji prenose da se na crvenoj Interpolovoj potjernici, osim Ćufurovića, nalazi još 11 muškaraca iz BiH koji se terete za terorizam. 

Ćufurović je u Siriju otišao 2013. godine, nakon što je postao punoljetan. Ranije je čuvao ovce kod Bilala Bosnića, koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.