Josip Grubeša

Hrvatska poslala novi zahtjev za izručenje Zdravka Mamića

  • 14.06.2019. 22:54

Hrvatska je poslala BiH novi zahtjev za izručenje nekadašnjeg predsjednika Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića, rekao je ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša.

 

"Ministarstvo pravde BiH zaprimilo je danas dokumentaciju u vezi sa slučajem Mamić koja je upućena iz Hrvatske", rekao je Grubeša za N1. 

Zahtjev, koji je potpisao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, upućen je nakon što je Županijski sud u Osijeku podigao optužnicu kojom se Mamić, kao i njegovi saradnici, tereti za oko 200 miliona kuna /oko 25 miliona evra/ finansijskih malverzacija u "Dinamu". 

O izručenju Mamića trebao bi ponovno odlučivati Sud BiH nakon što su mu prije nekoliko dana oduzeli putne isprave i zabranili izlazak iz zemlje. 

Mamić je prvostepenom presudom Županijskog suda u Osijeku osuđen na šest i po godina zatvora, nakon čega je došao u BiH. S obzirom na to da posjeduje i državljanstvo BiH, on nije izručen zemlji koja ga potražuje. 

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH u julu prošle godine odlučilo je da Mamić neće biti izručen Hrvatskoj prema potjernici Županijskog suda u Osijeku. 

Mamić, koji se nalazi u Međugorju, ranije je izjavio da se neće vratiti u Hrvatsku.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић