"Totalno bezakonje"

Hrvat brutalno pretučen tokom izlaska u bh. gradu, bore mu se za život

  • Извор: Агенције
  • 15.10.2021. 16:52

Vicko Dodoja (27) iz Dugopolja teško je pretučen nakon izlaska u disko klub u Vitezu u Bosni i Hercegovini.

Ljekari splitske bolnice već se danima bore za život mladića, piše "Slobodna Dalmacija".

Dodoja vodi porodičnu konobu u Dugopolju. Tog vikenda je s društvom otišao u BiH na bikijadu, nakon čega su završili na zabavi u tamošnjem klubu.

"Kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da neko razbija vrata na susjednoj sobi gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem koliko sam čula. Ostao je bez svijesti ležati na podu, prijetili i pištoljem", kaže utučena majka.

Pretučeni Dodoja nakon incidenta primljen je u ambulantu u Vitezu bez svijesti, gdje je dobio moždani udar.

"Šta da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhapšeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili porodicu, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu. Kad smo ga doveli u Split nije uopšte mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedjeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u indukovanoj komi, htjeli su ga buditi, ali su doktori rekli da nije još vrijeme", ispričala je majka pretučenog mladića.

Portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, Hasan Hodžić, slučaj nije komentarisao, te je za više informacija uputio na tužilaštvo.

"Obavještavamo Vas da je u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona formiran predmet protiv dvojice osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničkog ponašanja iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim djelom Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. i krivičnog djela Teška tjelesna povreda iz člana 172. stav 3. a sve u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu pet hrvatskih državljana. Istraga je u toku, preduzimaju se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti slučaja. Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija", komentarisala  je Ernesa Beganović, portparolka Tužilaštva, prenosi "24sata.hr".

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)