Akcija SIPA-e

Holandski bjegunac dolijao u Odžaku, pronašli 18 kg droge

  • 09.12.2019. 18:52

Kornelis Marinus Van Velzen rođen, u Lindenu u Holandiji, uhapšen je u Odžaku. Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Agencije za istrage i zaštitu.  

Državljanin Holandije sumnjiči se da je pripremao prizvodnju sintetičkih droga, učestvovao u prometu hemikalija koje koriste za proizvodnju ovih droga kao i u pripremnim radnjama za proizvodnju sintetičkih droga. Na to sve, izrađivao je lažne dokumente i svjesno ih koristio. 

Holanđanin je uhapšen u međunarodnoj akciju kodnog naziva "Madagaskar", koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Akciju su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijom Holandije a pod nadzorom Tužilaštva BiH. 

"Ove aktivnosti danas na području BiH prate i pretresi u Holandiji gdje je izvršeno 15 pretresa i do sada je zapljenjeno oko 18 kilograma upravo sintetičke psihoaktivne droge. Ono što možemo reći da je lice, koje je lišeno slobode već sprovedno u prostorije Uprave za orgnaizovani i teški kriminalitet u Banjaluci i da je u toku kriminalistička obrada na d njim i on će već sutra biti predat u nadležnost tužilaštva BiH", kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, u okviru ove akcije oduzeli su predmete koji se mogu dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom - jedan mobilni telefon, te poslovnu dokumentaciju firmi koje je uhapšeno lice registrovalo da bi moglo uvoziti supstance za proizvodnju droge.

Prilikom pretresa pronađeno je više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, a u Holandiji je nađena i laboratorija za proizvodnju amfetamina.

Pročitajte još:

Uroš otišao u ribolov i nestao, u čamcu pronađene 3 stvari netaknute

U dvije saobraćajne nesreće učestvovalo 7 vozila

Kuća ostala bez domaćina: "Bolje da sam ja poginuo, nego on"

Pedofil (27) silovao djevojčicu (13), ukućani ga uhvatili na djelu

Priča o Olgi (77) koja nosi sina na leđima potresla region

Žena utrčala na svadbu pa povikala: Prestanite sa vjenčanjem, ja sam trebala da budem mlada

Lažni intervju sa Goranom Bregovićem se proširio brzinom svjetlosti

Ovo je policajac koji je stradao u udesu: Vatrogasci rezali vozilo da bi izvukli tijelo

Dvije saobraćajne nezgode na putu Trebinje-Ljubinje