PU Istočno Sarajevo

Hodžić saslušan u vezi s ubistvom Ostojića, pa pušten

  • 06.01.2019. 08:36

Nakon kriminalističke obrade na slobodu je iz PU Istočno Sarajevo puštena osoba čiji su inicijali A.H, koje je privedeno u okviru istrage rasvjetljavanja krivičnog djela teško ubistvo M.O. iz Istočnog Sarajeva, rekla je Srni portparol MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je Admiru Hodžiću zvanom Atko koji je od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

On je sinoć uhapšen u policijskoj akciji koju su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proveli na Šipu. Policijski službenici Kantona Sarajevo su sinoćnju akciju proveli po zahtjevu Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Miljanović je navela da policija RS intenzivno traga za počiniocima ovog teškog krivičnog djela, te pod nadzorom republičkog tužilaštva preduzima sve istražne mjere i radnje s ciljem njegovog rasvjetljavanja.

Prema nezvaničnim informacijama  kao osobe koje bi se mogle dovesti u direktnu vezu s ubistvom koje je šokiralo Istočno Sarajevo su 40-godišnji Damnjan Mitrović (državljanin BiH) i 41-godišnji Dragan Milosavljević (državljanin Srbije) koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Sloveniji.Ubistvo Miloša Ostojića desilo se prije pet dana u Istočnom Sarajevu.