Hapšenje u Banjaluci: Pijani prekršili policijski čas i ometali službenike u vršenju dužnosti

  • 08.05.2020. 11:40

Dva lica uhapšeni su sinoć u Banjaluci jer su prekršili zabranu kretanja na javnom prostoru te ometali službena lica u vršenju dužnosti.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, Jedinice Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, 07.05.2020. godine, slobode su lišili lice inicijala J.C. i A.B. zbog počinjenih prekršaja „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“  i „ Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Naime, policijski službenici uočili su sinoć oko 22,25 časova u ulici Кordunaška u Banjaluci da J.C. i Ž.К. kršen mjere naložene Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske za vrijeme trajanja policijskog časa u vremenu od 22 do 5 časova.

"Lice inicijala J.C. je upućivalo uvredljive riječi policijskim službenicima te je odbilo zakonito naređenje policijskih službenika da o sebi da lične podatke i da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Sa balkona stambene zgrade u dešavanja se uključilo lice A.B. , koji sa balkona stambene zgrade posmatrao događaj, a zatim je sišao na lice mjesta gdje je ometao rad policijskih službenika", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Кod J.C. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,18 promila alkohola u organizmu, a A.B. 1,18 promila alkohola u organizmu.

Ž.К. je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja "Ograničenje kretanja na određenom prostoru".

Inače, u protekla 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22  do 5 časova, sankcionisano je devet osoba.

Kako su naveli u PU Banjaluka, bez lične zaštitne opreme na javnim površinama, u protekla 24 časa zatečeno je 50 stanovnika kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.