Akcija "Škorpion"

Hapšenja zbog šverca vojnog oružja: Osumnjičen i pripadnik GP

  • 20.12.2018. 19:28

Pripadnici brčanske Policije, MUP-a Republike Srpske i Granične policije BiH na području Distrikta i Bijeljine pretresli su 11 lokacija i priveli 14 osoba, od koji je 12 lišeno slobode.

Sve je dio akcije "Škorpion" koja je usmjerena na suzbijanje neovlašćene prozvodnje i promet oružja i vojne opreme, te trgovinu ljudima. Kako nezvanično saznajemo, među osumnjičenima je i jedan pripadnik Granične policije BiH, zaposlen u kancelariji u Bijeljini, kao i pripadnik Granične policije Srbije.

Sumnjiče se da su krijumčarili oružje iz BiH u Srbiju i zemlje Evropske unije. Terete se i za krijumčarenje roba i ljudi iz Srbije u BiH.

Tokom pretresa pronađena je veća količina oružja, vojne opreme i druge krijumčarene robe. Pomoć u akciji pružili su i pripadnici bezbjednosnih agencija Srbije. 

"Lica koja su privedena u Policiju Brčko distrikta nad njima se vrši kriminalističko-tehnička obrada. Nakon završene kriminalističke obrade isti će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predati Tužilaštvu BiH na dalje krivično-pravno procesuiranje i dalje se odlučivati o njihovom statusu", kaže Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Akcija još traje. Sve se sprovodi po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Тагови: