Oduzeto više od pola kilograma droge

Hapšenja u Doboju i Banjaluci zbog droge

  • 17.01.2020. 19:22

U Doboju i Banjaluci uhapšeno je pet osoba zbog droge. Nezvanično riječ je o Vladimiru Žigiću i Aleksandru Nešiću iz Banjaluke te Mihajlu i Nikoli Vukoviću kao i Stefanu Mićiću iz Doboja.

Pronađeno je nešto više od pola kilograma marihuane, ekstazi ali i veća količina novca. Izvršeni su pretresi lokacija u kojim su osumnjičena lica boravila. 

"Kod lica V.Ž. pronađeno je i oduzeto 582,66 gr biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, izvršen je pretres na 2 lokacije na području Banjaluke koja koriste osumnjičena lika, kojom prilikom je pronađeno 20,6 gr zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, zatim tablete koje asociraju na ekstazi, određena količina novca kao i određeni predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela", istakla je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Osim banjalučke policije u akciji su učestvovali pripadnici Uprave za teški kriminalitet MUP-a Srpske, ali i pripadnici dobojske policijske uprave. Određena količina droge, digitalna vaga, novac, pronađeni su i kod uhapšenih Dobojlija.

"Izvršen je pretres na tri lokacije u Doboju kojom prilikom je pronađena određena količina novca, digitalna vaga i drugi premeti koji potiču iz ovog krivičnog djela", naglasila je anijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Određene aktivnosti na ovom predmetu su i dalje u toku. Kao i kriminalistička obrada osumnjičenih lica.

Akcija je počela juče pretresima u Banjaluci dok je jutros nastavljena u Doboju, sve to pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbi banjalučkog Osnovnog suda. 
 

Тагови: