MUP Republike Srpske

Hapšenja u akciji "Merlin 2"

  • 15.11.2019. 20:45

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su osam osumnjičenih za proizvodnju i promet opojnih droga. Nezvanično, u Gradišci su, sa lisicama na rukama, završili Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović. Tokom hapšenja u Gradišci, jedna od osumnjičenih, pokušavajući da pobjegne povrijedila je pripadnicu policije. U Banjaluci je uhapšen Vedran Trivić, a i Prijedoru Emir Spahalić.

U okviru akcije "Merlin 2" uhapšen je i policijski službenik PU Banjaluka zbog sumnje da je  u dužem vremenskom periodu odavao službene tajne kriminogenim licima za materijalnu korist, što je i priznao. Kako ATV nezvanično saznaje, slobode je lišen policijski službenik Stefan Sejmanović, a protiv njega je  pokrenuta  i inicijativa za disciplinski postupak.

"Izvršeni su pretresi na devet lokacija koje koriste lica lišeni slobode. Tom prilikom pronađeni su određeni predmeti. Uglavnom se radi o mobilnim telefonima, SIM karticama, određenoj količini opojne droge, koji će biti predmet daljeg krivičnog postupka", izjavila je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

O tačnoj količini pronađene opojne droge u akciji Merlin 2 još nema preciznih podataka. Nezvanično, zaplijenjeni su i oružje i municija. Predmeti koje je izuzela policija biće korišćeni u dokaznom postupku. 

Akciju "Merlin 2" usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijskim upravama u Gradišci, Banjaluci i Prijedoru. 

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм