Beograd

Grupe migranata napadaju vozače, prijete i odsjecanjem glave

  • 30.08.2019. 08:16

Incidentna situacija na Savskom trgu, polaznom stajalištu linije 860, snimljena je kasno sinoć, kada je grupa migranata pokušala da uđe u autobus bez plaćene karte. Situacija je eskalirala pošto je jedan od njih krenuo u fizički obračun sa vozačem i potpuno izgubio kontrolu, da bi ga na kraju smirivali i zadržavali ostali migranti.

Ovaj problem, međutim, dešava se svakodnevno. Scenario je isti - grupa muškaraca pokušava da uđe u vozilo, svađaju se sa vozačem i putnicima, prijete, udaraju pesnicama...

"Sinoć je situaciju smirila jedna grupa mladića koji su se nalazili u autobusu, inače, ne znamo kako bi se završilo. Svakodnevno imamo problem sa migrantima koji neće da plate kartu, pa ulaze u raspravu sa vozačem i putnicima. Prete, gestikuliraju kao da će mu odseći glavu, pucati... Nismo imali zabilježen fizički napad na vozača, uglavnom su to pretnje, ali dešava se i da udaraju pesnicama o staklo", kazali su nam u prevozniku "Strela Ub".

Često ne postoji način da vozač onemogući takvim putnicima da uđu u autobus i onda nastaju drugi problemi.

"Maltretiraju putnike, ostavljaju flaše, naprave haos u autobusu. Naši ljudi ne znaju šta da rade. Uvijek ih je po 4 do 6 u grupi. Dešava se da uđe, na primjer, njih šestoro, a da kupe tri karte. Odbijaju da izađu i niko ne može da ih izbaci", kažu u "Streli".

Kako kažu, njihova vozila za Obrenovac su nova, i ne mogu da dozvole da putnici, bili to migranti ili ne, koji neće da plate kartu ulaze i uništavaju autobuse.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник