Granična policija BiH

Granična policija uhapsila više osoba, pronađena droga i lažni dokumenti

  • 31.07.2019. 16:59

Na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška službenici Jedinice granične policije su kod osoba M.Ž. i E.D. otkrili šest falsifikovanih dokumenata Bugarske.

Granična policija je prilikom kontrole na ulazu u BiH, otkrila po dva pasoša, vozačke dozvole i lične karte koji su bili falsifikovani, a pregledom ličnog prtljaga E.D, našli su i manje količine spida i ekstazija.

Prema naredbama tužilaca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i Tužilaštva BiH, falsifikovani dokumenti i droga su privremeno oduzeti, a dalji rad na ovom slučaju je u toku, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na graničnom prelazu Hum, na izlasku iz BiH danas je uhapšen O.Č. jer je utvrđeno da je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela pronevjera u službi. O.Č. je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Na prelazu Kamensko, na izlasku iz BiH danas je uhapšen E.D. jer ga potražuje Opštinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Sudske policije Livno.

Na graničnom prelazu Rača, na ulazu u BiH danas je uhapšena državljanka Srbije I.S. koju potražuju Tužilaštvo Tuzlanskog kantona i Opštinski sud u Tuzli zbog falsifikovanja isprave. Uhapšena će biti predata nadležnom organu.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška danas su na prelazima Gradina i Gradiška uhapsili tri osobe za kojim se tragalo.

Za osobe čiji su inicijali S.D. i B.S. utvrđeno je da ih potražuju Opštinski sud u Sanskom Mostu i banjalučka Policijska uprava zbog falsifikovanja isprave, dok je utvrđeno da je za M.K. Policijska uprava u Banjaluci raspisala potragu zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Lice S.D. je predato službenicima Odjeljenja sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, a B.S. i M.K. pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Na graničnom prelazu Popovi, na izlazu iz BiH, juče je uhapšen A.R. jer ga potražuje Opštinski sud u Tešnju zbog teške krađe, nakon čega je predat sudskoj policiji Tuzlanskog kantona.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Bratunac, juče je uhapšen državljanin Srbije D.Ž. nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krijumčarenja ljudi.

Pripadnici Granične policije BiH, predali su ga službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, juče je uhapšen I.R. kojeg zbog teške krađe potražuje Opštinski sud u Sarajevu. On je kontrolisan na letu iz Istanbula i predat službenicima Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo.

U ponedjeljak, 29. jula, službenici Jedinice granične policije Bijeljina su na na prelazu Rača, na izlasku iz BiH, kod S.S. otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Švajcarske. 

Protiv ovog lica će bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином