Sakrili se u kamionima iz Bugarske i Moldavije

Granična policija otkrila sedam ilegalnih migranata

15:46, 22.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Pripadnici Granične policije BiH otkrili su sedam ilegalnih migranata na graničnim prelazima Rača i Karakaj.

Šest Avganistanaca i jedan Pakistanac otkriveni su juče prilikom ulaska u BiH, a bili su sakriveni u teretnim motornim vozilima nacionalnih oznaka Bugarske i Moldavije, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

Na prelazu Rača migranti su otkriveni korišćenjem specijalističke opreme, a na prelazu Karakaj otkriveni su u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Svih sedam stranih državljana predato je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH i, u postupku readmisije, vraćeni su na teritoriju Srbije. 

Pripadnici Jedinice granične policije aerodrom Sarajevo juče su kontrolom dvoje državljana Turske otkrili dvije falsifikovane šengen vize Francuske i falsifikovani pečat za ovjeru viza. 

Državljani Turske su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula, a vize i pečat otkriveni su prilikom pregleda njihovog prtljaga. 

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, državljanima Turske odbijen je ulazak u BiH, prema nalogu tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, a falsifikovane vize i pečat su privremeno oduzeti.