Granična policija

Gradiška: Pet lica lišeno slobode

  • 18.02.2019. 14:11

Pripadnici Јedinice Granične policije BiH Gradiška danas su lišili slobode državljanku BiH čiji su inicijali V.M. (32) jer je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Zavidovićima zbog teške krađe, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se navodi da je V.M. kontrolisana pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Gradiška, nakon čega je predata Sudskoj policiji iz Odžaka.

Pripadnici Јedinice granične policije Doljani juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali A.Č. (30) pri izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Crveni Grm jer je ustanovljeno da ga potražuje Sud BiH zbog falsifikovanja novca, te će biti predat nadležnom organu.

Istoga dana, na prelazu Orašje slobode je lišen D.H. (38) pri ulasku u BiH jer ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zbog krađe, pa je predat službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Јedinica granične policije Brod je u subotu, 16. februara, uhapsila državljanku BiH čiji su inicijali M.S. (41) pri ulasku u zemlju jer je ustanovljeno da je potražuje Kantonalno tužilaštvo u Tuzli zbog falsifikovanja isprave i predata je pripadnicima Policijske uprave Živinice.

Pripadnici Јedinice granične policije Trebinje su u petak, 15. februara, lišili slobode muškarca čiji su inicijali H.K. (50) prilikom izlaska iz zemlje na prelazu Zupci jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krađe, te je predat službenicima kantonalnog MUP-a.

Јedinica granične policije Aerodrom Sarajevo je u subotu, 16. februara, prilikom provjere putnih isprava dvojice pakistanskih državljana koji su u Sarajevo stigli letom iz Istanbula, otkrila falsifikovane stikere vize BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Prema njegovoj naredbi, državljanima Pakistana odbijen je ulazak u BiH i istog dana su vraćeni za Istanbul.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.