Gradiška: Izudarao muškarca koji mu je htio pomoći nakon nesreće i ukrao mu vozilo

  • 22.10.2020. 14:11

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, identifikovali su i lišili slobode S.B. iz mjesta Orahova zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela ''Teška krađa'' i ''Tjelesna povreda''.

"Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 21.10.2020. godine, identifikovali su i lišili slobode lice S.B. iz mjesta Orahova, grad Gradiška, zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela  ''Teška krađa'' i ''Tjelesna povreda''. Naime, Staničnom odjeljenju policije Orahova, 21.10.2020. godine oko 14,30 časova prijavljeno je da je radnika privatnog preduzeća sa sjedištem u Doboju, presrelo nepoznato lice, fizički ga napalo i izbacilo iz vozila marke ’’VW Transporter’’, te se udaljilo u nepoznatom pravcu. Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske uprave Gradiška, a koji su došli do saznanja da se prije podnošenja prijave dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice S.B. iz mjesta Orahova, grad Gradiška, a koji je sa putničkim automobilom marke ''VW Pasatt’’ sletilo sa kolovoza", navode iz PU Gradiška.

"Nakon saobraćane nezgode licu S.B je prišao oštećeni, kako bi istom pomogao, te ga u tom momentu lice S.B. fizički napalo udarivši ga rukama više puta u predijelu glava i tijela, nakon čega uzima vozilo oštećenog u kojem su se nalazila dva mobilna telefona, te se udaljilo u nepoznatom pravcu. Nedugo potom lice S.B. se sa vozilom oštećenog vratilo na lice mjesta, pokušalo izvući svoje vozilo koje je sletilo sa kolovoza, a kako isto neuspjeva, ostavlja svoje vozilo marke ''VWPasatt’’ i vozilo oštećenog marke ’’VW Transporter’’, te se udaljava u nepoznatom pravcu. Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske uprave Gradiška.

Istog dana oko 20,30 časova u mjestu Orahova, grad Gradiška policijski službenici Policijske uprave Gradiška, pronašli su i lišili slobode lice S.B, te je isti alkotestiran, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", saopšteno je iz PU Gradiška.

O gore navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmete podnose izvještaj za počinjena krivičnoa djela protiv navedenog lica.