Predložen pritvor

Golićev advokat: Uradio je sve da spasi jedan mladi život, umjesto zahvalnosti je uhapšen

  • 21.01.2020. 15:06

Načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darku Goliću, koji je osumnjičen za obljubu nad nemoćnim licem, predložen je pritvor, potvrdio je Srni njegov advokat Jevto Janković.

Janković je rekao da se Golić nalazi u šoku jer smatra da je uradio maksimum da spasi jedan mladi život, ali da je, kako kaže, umjesto zahvalnosti uhapšen.

Prema riječima advokata, Golić je rekao da protestuje i da se brani ćutanjem, ne ometa nikoga i "neka utvrde šta hoće".

Janković je dodao da je Golić rekao da je radio prema pravilima struke i u skladu sa Hipokratovom zakletvom, te da je srećan što je napravio podvig jer je spasio život mladom čovjeku koji je 52 dana bio u komi.

On je istakao da je Golić jedan od najstručnijih u regiji u oblasti anesteziologije.

"Kao čovjek, pa tek onda kao advokat, užasavam se doktora koji su zahvaljujući stranci postali stručni i pametni. Još je gore u pravosuđu. Neko ovom ludilu mora da stane u kraj, jer su uništeni moral i struka", rekao je Janković.

Golić, koji je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, uhapšen je juče zbog sumnje da je počinio obljubu nad pacijentom, 36-godišnjim mladićem.

Policija je juče u svojstvu svjedoka saslušala lica zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja su radila u protekla 24 časa.