Ubicu i žrtvu sahranjuju zajedno

Godinama trpila nasilje, na kraju ubijena nožem

20:55, 24.05.2020.
Izvor: Blic
U utorak, u jedan sat na groblju u kragujevačkom naselju Korićani, zajedno će biti sahranjeni supružnici, Dragica Aksentijević (56) i njen muž i ubica Jordan (63).

Nakon zavržene obdukcije njihovih tijela, koja su u užasnom prizoru pronađena u petak uveče u porodičnoj kući, jasno je da je Jordan prvo nožem sa više udaraca ubio Dragicu, a zatim presudio i sebi, prerezavši svoj vrat. Lokalni sveštenik će opjelo služiti, kako je rekao, samo Dragici.

Nakon višegodišnje agonije koju je proživljavala ciela porodica, i krvavog epiloga stalnih svađa, jasniji su i motivi bijesa koji je Jordan ispoljavao prema svojoj supruzi.

Patološka ljubomora je bila jača od razuma, pa je Jordan svoju suprugu, sa kojom je nekada zajedno radio u „Zastavi“, bukvalno proganjao, stalno sumnjajući da ga vara.
Prema riječima komšija, umio je da je prati, i da joj čak i ne da da izlazi sama na ulicu. I pored toga što je bio vrijedan čovek, koji je „od ničega napravio veliku kuću“, u porodici je Jordan znao da bude težak čovjek.

Oboje su ostali bez posla u vrijeme tranzicije, a on je obrađivao i njivu u obližnjem selu. Dragica je gajila baštu, i povrće prodavala na pijaci. Ali, ljubomora nije dala miru da se useli u njihov dom. Prijetnje, uvrede, i fizički obračuni su bili povod čestog dolaska policije u njihov dom.

Dragica je prije dvije godine spas potražila i u sigurnoj kući, ali je ipak odlučila da se vrati Jordanu. Nakon toga je on postao još agresivniji, pa je i snaju napao, zbog čega se iz kuće pomjerio njegov stariji sin sa porodicom. Sa komšijama je bio u svađi, a jednog od njih je prije izvjesnog vremena udario i lopatom po glavi, prenosi Blic.