Godina dana od ubistva Lane Bijedić, ubica još nije pronađen

  • 06.10.2020.13:03

Smrt 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić nakon godinu dana je i dalje nerazjašnjena.

Na današnji dan, prije godinu, 6. oktobra 2019. godine, njeno beživotno tijelo pronašao je ribar u koritu rijeke Studenčice ispod vijadukta auto-puta u Zvirovićima na samoj granici Ljubuškog i Čapljine, odnosno Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako piše portal "Radiosarajevo.ba" tokom istrage saslušano je više od 150 svjedoka.

Obavljeni su i informativni razgovori sa svim osobama koje su se tog dana kretale na relaciji Mostar – Čapljina – Ljubuški, kao i vijaduktom ispod kojeg je 6. oktobra 2019. pronađeno tijelo Lane Bijedić.

U bolnici Bijeli Brijeg u Mostaru tada je izvršena obdukcija tijela 19-godišnje djevojke, kojom je utvrđeno da je ubijena.

"Na tijelu ženske osobe pronađeno je više tragova udaraca u predjelu glave kao i tragovi gušenja. Nakon toga djevojka je bačena u rijeku, u plućima je pronađena krv i voda. Što se tiče ostalog, nema tragova silovanja", kazao je za "Radiosarajevo.ba" prije godinu Josip Aničić.

Majka ubijene Mostarke Lane Bijedić, Nina Bijedić, se potresnom objavom na društvenim mrežama oprostila od svoje ubijene kćerke. Kasnije je napustila BiH i otišla živjeti u Beograd.

Tagovi: