FUP pretresao u Zavidovićima, pronađeno oružje i droga

  • 25.03.2021. 12:10

Federalna uprava policije je izvršila pretres stana i pratećih objekata u Zavidovićima i tom prilikom pronašla drogu te uhapsila jednu osobu.

Pretresi su izvršeni u okviru operativne akcije kodnog naziva "RIO", u vezi sa dokumentovanjem lica i krivičnog djela "Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U okviru navedenih aktivnosti, a po Naredbi Opštinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području opštine Zavidovići koje koristi osumnjičena osoba, koja je danas uhapšena prilikom realizacije spomenutih aktivnosti, a ista je od ranije poznata policijskim organima.

"Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratoriju namijenjenu za uzgoj opojne droge "Cannabis Sativa L", cca. jedan kg zeljaste materija koja asocira na opojnu drogu "Cannabis Sativa L" pripremljenu za dalju uličnu prodaju, cca 0.5 kg materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, automatska puška i municija za istu, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju FUP-a.

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Zenici uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Značajnu podršku prilikom provođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.