Foča: Uhapšen Zoran Marić sa Interpolove potjernice

  • 21.09.2020. 19:15

Dok je taksijem pokušavao da pobjegne na teritoriju Federacije BiH, sa ručnom bombom za pojasom i vojničkim bajonetom u rancu, fočanska policija je uhapsila Zorana Marića iz Crne Gore. Za 47-godišnjim Marićem je raspisana međunarodna Interpolova potjernica, zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa 36-godišnjim Radomirom Delićem ubio Ljiljanu Simić, državljanku Kanade.

Marić je uhapšen na lokalnom putu u selu Jošanica, kažu u Policijskoj upravi Foča. Načelnik Velimir Kostović kaže da su kod osumnjičenog, osim bombe i bajoneta, pronađeni i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Marić će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo - nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"S obzirom da se radi o stranom državljaninu, u konkretnom slučaju državljaninu Republike Crne Gore, lice će primarno zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove potjernice, odnosno ekstradicije lica nadležnim pravosudnim organima Republike Crne Gore", rekao je Velimir Kostović, načelnik Policijske uprave Foča.

Iz crnogorske Uprave policije je saopšteno da je protiv Marića i Delića podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo ubistvo, i da će sa nadležnima iz BiH raditi na izručenju Marića. Uprava se zahvalila MUP-u Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

Radomir Delić, Marićev saučesnik, uhapšen je u subotu u Herceg Novom a istražni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana. Nestanak Ljiljane Simić je prijavljen prije 15 dana, a njeno tijelo je pronađeno prošle subote, u selu Mokrine kod Herceg Novog.