Kantonalni sud Tuzla

Fehimu Zuliću 31 godina robije zbog saučesništva u ubistvu

  • 19.03.2019. 16:04

Kantonalni sud Tuzla osudio je prvostepenom presudom Fehima Zulića (35) iz Tuzle na jedinstvenu kaznu zatvora od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog u Tuzli, kao i zbog krivičnog djela oduzimanje tuđe pokretne imovine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Zbog ubistva Hajdarevića, u aprilu 2018. godine donesena je pravosnažna presuda za saučesnika Nermina Mulasalihovića (48) iz Tuzle i izrečena mu jedinstvena kazna zatvora od 19 godina, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Optužnica Kantonalnog tužilaštva tereti Zulića i Mulasalihovića da su 21. novembra 2016. godine jedan čas poslije ponoći maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu više udaraca tupim predmetima i šakama po glavi i tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. 

Potom su ga vezali i nastavili udarati. Hajdarević je preminuo od zadobijenih povreda, nakon čega su ukrali njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju. 

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.