Akcija MUP-a RS

FALSIFIKOVALI ISPRAVE I PUNOMOĆI NOTARA U Banjaluci uhapšena dva lica

  • 27.05.2021. 11:51

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka Izvještaj protiv lica inicijala D.J. (ranije se zvao D.V.) i A.L., obojica iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili šest krivičnih djela - "Prevara", dva krivična djela "Falsifikovanje isprave", krivičnog djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", КD "Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja" i КD Pokušaj u vezi sa КD "Prevara" u sticaju sa i КD "Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja".

Lica se sumnjiče da su od od januara do jula 2020. godine po prethodnom dogovoru u namjeri da na području grada Banja Luka na nezakonit način dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, koje su u vlasništvu drugih lica, u jednom slučaju stavili, a u drugom slučaju pokušali staviti, u pravni promet falsifikovane lične isprave kao i falsifikovane punomoći javnih beležnika/notara u Republici Srbiji i Hrvatskoj. Potom bi nekretnine i građevinsko zemljište do kojih su dolazili na taj način, dalje prodavali ili namjeravali da prodaju trećim licima, čime su sebi pribavili imovinsku korist.

Kako ATV nezvanično saznaje, riječ je o Dušku Joviću, koji se ranije zvao advokat Dušan Vukajlović i Aleksandru Lapčeviću.

Ovim krivičnim djelima oštećeno je više lica.

Policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela počinjenih na sličan način od strane navedenih ali i drugih lica.    

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић