Miodrag Daka Davidović

Evo zašto snajperista nije uspio da ubije biznismena, vladika povrijeđen

  • 13.12.2019. 15:54

Biznismen Miodrag Daka Davidović nedavno je ranjen u hotelu Kraun plaza u Beogradu, a danas je otkriveno kako je uspio da se spase sigurne smrti.

Prema riječima istoričara Aleksandra Rakovića, Davidović je pogođen u ruku i imao je sreću što "napadač nije uspio da procijeni sve faktore pri pucanju".

"Daka je razgovarao sa vladikom Joanikijem, podigao je ruku u nivou srca. Metak je prošao kroz trostruko staklo, udaljenost napadača je bila 60 metara", rekao je Raković.

Napad se dogodio na prvom spratu hotela, u biznis klubu, a Raković je otkrio da je pucano sa parkinga.

Na pitanje da li je i vladika Joanikije povređen, Raković je potvrdio da je zbog rikošeta vladika zadobio povredu oka.

"Pogodio ga je dio stolice, tako da je okrznut. Daka je bio primarna meta, a da li je vladika takođe primarna ili sekundarna meta to će istraga da pokaže, ne treba isključiti da je vladika Joanike takođe bio meta", pojasnio je Raković.

On je dodao da je Davidović bio kum Momira Bulatovića, te da se govorilo o tome da okuplja opoziciju u Crnoj Gori.

"Daka Davidović je glava srpskog pokreta u Crnoj Gori u cjelini, najveći dobrotvor Srpske pravoslavne crkve, ali i donator stranaka. Njegova eliminacija značila bi privremeni kolaps srpskog pokreta u CG. Ovo je atentat, nije opomena, bio je sticaj srećnih okolnosti što je preživeo", ocijenio je Raković.

Тагови: