Istočno Novo Sarajevo

Emir Selimić uhapšen sa 40 kg droge

  • 11.07.2019. 19:08

Dvadesetjenogodišnji Emir Selimić sinoć je uhapšen u Istočnom Novom Sarajevu. Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, u sardnji sa Okružnim javnim Tužilaštvom Istočno Sarajevo, liši li su slobode Selimića i zaplijenili više od 40 kilograma opojnih droga različitih vrasta. 

“15,6 kg opojne droge marihuana, 6,5 kg spida, 1,4 kg polusintetičke droge tzv.MDMA ili metilendioksimetamfetamina, 20,2 kg supstance kofein i pet litara amfetaminskog ulja koji služi za proizvodnju opojne droge spida. Osim ovoga oduzeteo je i 7.841 tableta opojne droge ekstazi“, kaže Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Pronađeno je 14 mobilnih telefona i veći broj novčanica raznih apoena. Emir Selimić već duže vrijeme bio je pod nadzorom policije. 

Pripadnici PU Istočno Sarajevo sinoć su pretresli stan u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu gdje su zatekli Emira Selimića, inače nastanjenog u Kantonu Sarajevo.

Selimić je već neko vrijeme iznajmljivao stan u Istočnom Novom Sarajevu i povremeno ga posjećivao. Pripadnici Policijske uprave, poslije ispitivanja, uz pratnju policije uhapšenog su predali Okružnom javnom Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. 

"Nakon dostavljanja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i ispitivanja osumnjičenog od strane postupajućeg tužioca biće odlučeno da li će biti podnesen prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu", kaže Neven Kramer, portparol Okružnog javnog Tužilaštva Istočno Sarajevo.

Emir Selimić sumnjiči se da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Zaprijećena kazna za to krivično djelo je od jedne do deset godina.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.