Nakon ročišta

Advokat: Situacija specifična, Elez ostaje u pritvoru tri godine

  • Извор: СРНА
  • 02.09.2021. 12:58

Goran Dragović, jedan od advokata Darka Eleza, izjavio je da se Elez nalazi u specifičnoj pravnoj situaciji jer su u njegovom slučaju egzistirala dva pritvora - jedan u predmetu u kojem je osumnjičen i drugi, trogodišnji, u predmetu "Lutka" koji je Sud BiH i potvrdio.

Dragović je nakon današnjeg ročišta rekao novinarima da je specifičnost situacije u tome što je Tužilaštvo BiH tek juče podnijelo prijedlog za produženje pritvora za djela počinjena 2018. i 2019. godine na području Istočnog Sarajeva, a već danas je odustalo od prijedloga.

"Smatram da takav prijedlog nije smio ni postojati, ali Tužilaštvo to pravda situacijom da je Sud BiH prije 10 minuta donio odluku kojom mu je (Elezu) potvrđen pritvor od tri godine u predmetu `Lutka`", rekao je Dragović.

Na današnjem ročištu, na kojem je Tužilaštvo BiH odustalo od prijedloga produženja pritvora jer je od Suda BiH obaviješteno da je Elezu potvrđen pritvor od tri godine u predmetu "Lutka", tužilac Dubravko Čampara je zatražio da obavi razgovor sa Elezom u prostorijama Tužilaštva, što sudija Mira Smajlović nije dozvolila.

Dragović je rekao novinarima da nije upoznat o detaljima, kao ni za koji predmet su trebali biti vezani ti razgovori.

"Ni meni nije jasno ono što planira Tužilaštvo. Smatram da je to primjer demonstracije sile u odnosu na Eleza", rekao je Dragović.

On smatra da je Elez na prevaru ekstradiran BiH iz Srbije.

"Srbija je dala garancije BiH da se njemu neće suditi u predmetu `Lutka`, taj ugovor je zaobiđen, na način da je Elezu, navodno, oduzeto državljanstvo Srbije i da te garancije više ne važe", rekao je Dragović, dodajući da je to u suprotnosti sa konvencijama, te da misli da će sve uskoro biti raščišćeno u Srbiji. 


Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник