Beograd

Eksplozija u gradskom autobusu, više povrijeđenih

  • 30.07.2019. 14:24

U autobusu gradskog prevoza na liniji 78 na Dedinju, nešto prije 11 časova, došlo je do eksplozije, usljed čega je više osoba povrijeđeno, a slika na terenu je više nego dramatična pošto je dio vozila uništen, a na ulici ima tragova krvi.

Prema posljednjim informacijama eksplodirao je kompresor za vazduh koji se nalazio iznad srednjih vrata, Povrijeđeno je šest osoba, a nezvanično se moglo čuti da je među njima i jedna beba koja je zaradila ogrebotinu i kojoj je preporučeno da preventivno ode kod lekara kako bi proverili sluh.

"Povređeno je pet ženskih osoba, uglavnom starijih i one su prevezene u Urgentni centar" - rekli su za "Blic" iz Hitne pomoći.

Povrede, po svemu sudeći, nisu teže prirode.

"Mi smo primili četvoro povređenih i svi su još na dijagnostici" - rekli su za "Blic" iz Urgentnog centra, dok je peta žena zbog zujanja u ušima završila na odeljenje ORL.

Nesreća se dogodila u Ulici neznanog junaka, ispred broja 6.

"Nije reč o našem vozilu, tuda uglavnom saobraćaju autobusi privatnih prevoznika" - rekli su za "Blic" iz Dispečerskog centra GSP "Beograd".

Kako saznaje "Blic", radi se o autobusu firme "Banbus" na liniji 78 (Banjica - Zemun 2), iz Konzorcijuma privatnih prevoznika. Ovo je potvrdio i prvi čovjek ovog konzorcijuma Drago Tošić.

"Prema našim informacijama eksplodirala je boca za vazduh koja se nalazila u plafonu, izna vrata. Vozilo je relativno novije proizvodnje, staro oko četiri godine. Kako su nas obavestili, povređena je samo jedna gospođa" - rekao je za "Blic" Drago Tošić.

Vozilo je, inače, turske firme "Akia".

Šta je eksplodiralo i čemu služi?

Kako saznajemo, boca koja je eksplodirala zadužena je za regulisanje kočnica i jastuka autobusa.

Boca ima tzv. recudir ventil, prenosi RTS, koji reguliše pritisak u autobusu i ne dozvoljava da se on poveća iznad dozvoljene granice. Tu kontrolu, navodno, ima i vozač na kontrolnoj tabli.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.