Upućen na psihijatriju

Ekskluzivne fotografije Jelečića nakon što se pokušao zaklati na sudu

  • 25.11.2019. 22:54

Kurir je došao u posjed fotografija na kojima se vide rane optuženog Zorana Jeličića (40), koji je prošle srijede pokušao da se ubije u punoj sudnici Specijalnog suda

Kurir je došao u posjed fotografija Zorana Jeličića (40), člana kriminalne valjevske grupe, nakon što se prošle srijede sjekao po vratu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Na slikama se vidi Jeličić sav krvav i sa dugačkom posekotinom na vratu, koju je sebi nanio prepolovljenim žiletom, pošto je uspeo da ovaj metalni predmet neopaženo unese u sudnicu.

Bez svijesti

- Jeličića je u srijedu, nekoliko sati poslije pokušaja samoubistva, slučajno pronašao taksista u selu Čučuge kod Valjeva. Taksista je na putu vidio nečije noge, stao je i izašao iz vozila. Tada je video muškarca prerezanog vrata kako leži na leđima u travi. On u tom trenutku nije znao o kome je riječ i nije bio siguran da li je čovjek uopšte živ - prepričava izvor Kurira.

Taksista je ispričao da je muškarcu krvarila rana na vratu i da mu je dukserica bila natopljena krvlju, te da je bio hladan. - Unio ga je u svoj auto i odvezao u valjevski Urgentni centar - kaže sagovornik i dodaje da se ljekar koji je primio Jeličića šokirao - Nije mogao da vjeruje da mu rana na vratu nije ušivena, a pregledom je ustanovljeno da ima i prelom desne šake. Pošto su mu ljekari ušili ranu, Jeličić je u pratnji policije odvezen na psihijatriju - objašnjava izvor Kurira.

Kako dodaje, Jeličić je psihijatru rekao „da se sjeća da je sebi iz revolta prerezao vrat žiletom“.

Vraćen u pritvor

- Rekao je da je nakon samopovređivanja u sudu prevezen na VMA, gdje je proveo sat i po vremena. Poslije toga je kupio kartu za autobus i u 14.30 iz Beograda krenuo za Ub. Poslije toga se izgubio i nije znao da objasni kako je završio u valjevskoj bolnici - kaže izvor

Nakon pregleda kod psihijatra, Jeličić je sproveden u pritvor u Ustaničkoj ulici. - Jeličiću je juče određen pritvor, jer je prošle sedmice prekršio mjeru zabrane napuštanja stana, što se smatra bjekstvom. Kućni pritvor mu je zamijenjen pritvorom zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično djelo - saopštili su juče iz Višeg suda.

Pročitajte još: