Beograd

Dvojica napadača djelimično priznala napad na Petronijevića i Pekovića

  • 16.05.2020. 17:13

Dvojica osumnjičenih djelimično su priznala napad na advokata Gorana Petronijevića i predsjednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića, dok su druga dvojica u potpunosti to negirala.

Osumnjičeni za napad su A.U. (40), Đ.N. (41), M.B. (53) i V.M. (40), koji su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Iz tužilaštva je navedeno da dvojica osumnjičenih priznaju samo da je došlo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih oštećeni provocirali. Negirali su da su oštećene šutirali nogama i da su ih udarali stolicama.

Druga dvojica su negirala sve što im je stavljeno na teret, već su naveli da su sa ostalom dvojicom bili u bašti kafića, ali da su prije samog događaja otišli i da nisu učestvovali, prenose beogradski mediji.

Osumnjičenima je na teret stavljeno krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu, a određen im je i pritvor da ne bi uticali na svjedoke i oštećene.

Napad na advokata Petronijevića i Pekovića, koji je i bivši sudija Vrhovnog kasacionog suda, dogodio se 15. maja nešto poslije ponoći u bašti kafića u Begradu. Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gdje su im konstatovane povrede.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?