Određen joj pritvor od 30 dana

Dvije verzije stravičnog ubistva: Udarala supruga motikom za okopavanje ruža 30 puta zbog bašte

  • 08.04.2020. 15:11

Prema ranijem pisanju medija, Slavica J., koja je osumnjičena je da je u subotu oko pola pet ujutro u dvorištu porodične kuće u selu Buljane ubila supruga M. J. (70), na saslušanju u Višem tužilaštvu u Jagodini branila se ćutanjem. Na prijedlog Tužilaštva, nadležni sud joj je odredio pritvor do 30 dana.

Prema ranijem pisanju medija, Slavica J., koja je osumnjičena je da je u subotu oko pola pet ujutro u dvorištu porodične kuće u selu Buljane ubila supruga M. J. (70), na saslušanju u Višem tužilaštvu u Jagodini branila se ćutanjem. Na predlog Tužilaštva, nadležni sud joj je odredio pritvor do 30 dana.

Kako se sinoć moglo čuti u emisiji TV Prve "Mjesto zločina sa Mašanom" postoje dvije verzije ovog ubistva.

Naime, po prvoj verziji sumnja se da je Slavica Milana napala dok je on spavao u krevetu, tačnije da ga je motikom za okopavanje ruža koja na vrhu ima dva šiljika udarala po glavi sve dok ga nije ubila.

Po drugoj verziji, supružnici su ustali rano ujutru i dogovorili su se da uređuju baštu ispred kuće. Tada su se, navodno, posvađali kako će da sređuju baštu i ružičnjak. Potom su, kako se sumnja, izašli iz kuće i da se sve dogodilo u dvorištu.

Slavica je navodno, kada je vidjela šta je uradila, otišla kod komšija, koji su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, čovjeku nije bilo spasa.

- Čuo sam da se na snimku vidi kako iz kuće prvo izlazi Slavica, a za njom i Milan. Valjda su se raspravlja, a onda je uzela motiku za okopavanje cvijeća i počela njom da ga udara u tijelo i glavu. Milan se najprije branio, pokušavao je rukama da zaštiti glavu. Na kraju je pao, a ona je nastavila da ga udara. Udarala ga je i drvenim, ali i oštrim dijelom. Čuo sam da ga je udarila 15 puta - ispričao je jedan od komšija i dodao kako je rođak, kada je došao, zatekao Milana unakaženog i u lokvi krvi.

Slavica je, navodno, psihički bolesnik, a njeno stanje se pogoršalo otkako je proglašeno vanredno stanje, piše ovaj portal.

- Po cijeli dan je hodala putem, išla je negdje, držeći tojagu, nije znala ni gdje ide. Živci su je terali na ulicu, a Milan joj je vjerovatno branio da izlazi kad je policijski čas. Mora da su se i zbog toga svađali - pričaju komšije.

U emisiji TV Prve rečeno je da u ovoj porodici nije bilo ranijih prijava za nasilje. Slavicu su mještani opisali kao ženu "loše naravi, koja je znala iz čista mira da uđe u vorište komšija i da ih napadne", dok su za Milana rekli da je dobar čovjek. Prema nekim informacijama, supružnici imaju na kući video-nadzor, pa bi veštačenjem moglo biti utvrđeno šta je prethodilo zločinu.

Moglo se čuti da je obdukcijom je utvrđeno da je M. J. zadobio čak trideset udaraca motikom u glavu.

Supružnici su se u rodno selo vratili nakon decenija provedenih u Americi, gdje su živjeli i radili. Slavica se prije oko 10 god vratila nazad, navodno zbog zdravstvenih problema, dok je Milan ostao tamo sve dok nije stekao penziju.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.