PU Mrkonjić Grad

Dvije osobe uhapšene zbog nezakonitog lova

12:24, 26.05.2020.
Izvor: Srna
Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad uhapsili su dvije osobe iz te opštine čiji su inicijali T.Ž. i R.L, zbog nezakonitog lova.

Policijskoj stanici Mrkonjić Grad, sinoć oko 20 časova, prijavnjeno je da se u šumskom području, u blizini mjesta Rogolji, opština Mrkonjić Grad, čuo pucanj iz vatrenog oružja i da se sumnja da nepoznata lica vrše krivolov.

“Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su, u mjestu Rogolji izvršili kontrolu putničkog automobila lada niva kojim je upravljalo lice T.Ž. sa kojim se kao suvozač nalazilo lice R.L. i tom prilikom u putničkom automobilu je pronađeno i od istih oduzeto meso divljači (srna), kao i lovačko oružje koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo “Nezakonit lov”.