Novi detalji stravičnoj ubistva

Dužnici pertlom zadavili Milorada

21:21, 15.08.2020.
Izvor: Blic
Keramičar Milorad R. (48) ubijen je u četvrtak pred zoru u svom stanu u beogradskom naselju Bele vode tako što su ga dvojica njegovih dužnika pretukla i zadavila pertlom.

Kobne noći, on je sjedio i pio sa njima, ali su ga dužnici iznenada napali i natjerali ga da kaže gdje krije novac, a potom su ga likvidirali!

Izvor iz istrage kaže da su tokom uviđaja u Miloradovom stanu nađeni tragovi dvojice napadača i u toku je njihova identifikacija, prenosi Blic.

– Radenković je pozajmio izvjesnu svotu novca dvojici osumnjičenih, vjerovatno uz zelenašku kamatu. Njih dvojica su se, po svemu sudeći, dogovorili sa Miloradom da se u srijedu uveče nađu u njegovom stanu na Belim vodama, navodno, kako bi ispregovarali termin vraćanja duga. Nekoliko sati su sjedili za stolom i pili su alkohol. Kad je Milorad već bio pripit, ova dvojica su ga zaskočila – objašnjava sagovornik.

Prema njegovim riječima, jedan napadač je Miloradu stavio nož pod grlo i natjerao ga da kaže gdje krije novac u stanu.

– U stanu su nađeni tragovi borbe, što znači da je Milorad pokušao da pruži otpor, ali bezuspješno. Dužnici su ga pretukli i najvjerovatnije su ga natjerali da kaže gdje krije pare, pošto u stanu tokom uviđaja nije pronađeno ništa od novca. Na kraju ga je jedan od njih zadavio pertlom i pobjegli su – kazao je izvor.

Milorada je mrtvog u četvrtak ujutro pronašao njegov prijatelj i kolega, s kojim je tog dana trebalo da obavi neke keramičarske radove. Radenković je zatečen mrtav na stolici, presamićen preko stola.

Milorad je, inače, živio sam na trećem spratu zgrade u Ulici Ratka Resanovića na Belim vodama. Ta zgrada je nova i još nije useljena, a istraga će utvrditi i da li je on bio vlasnik stana ili podstanar.

Komšije su ispričale da njegovi supruga i kćerka žive u Austriji. Rodom je sa Hrvatskog primorja, iz Dalmacije, gdje ima kuću koju izdaje, a u Beogradu se bavio keramičarskim zanatom.

– Vidjelo se po njemu da je imao para, uvijek je bio dobro obučen. Nije se družio sa komšijama, ali su ga često posjećivali neki muškarci, vjerovatno poslom – kazao je komšija.

Milorad je bio aktivan na Fejsbuku, gdje ima oko 2.500 prijatelja i pratilaca. Na svojoj stranici je ispod imena, u opisu, naveo samo “iskren i pošten”.

Mobilni telefon poslat na vještačenje
Inspektori su poslali telefon ubijenog Milorada na vještačenje kako bi se utvrdilo sa kim je komunicirao kobnog dana. Takođe, preuzeli su i snimke nadzornih kamera sa okolnih objekata kako bi se utvrdilo ko je ulazio u zgradu i izlazio iz nje u vrijeme zločina.