Dubrovnik: Uhapšeni dileri, u akciji učestvovali i pripadnici MUP-a Srpske

  • 29.01.2020. 16:05

Dvanaest muškaraca starosti od 21 do 48 godina uhapšeno je zbog sumnje da su krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina na jugu Hrvatske, saopšteno je iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Oni su uhapšeni nakon višemjesečne i složene istrage u kojoj su učestvovali i pripadnici Uprave za organizovami i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Akciju su proveli pripadnici Odjeljenja kriminaliteta droga Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske u koordinaciji sa policijskim agencijama u Hrvatskoj i MUP-om Srpske.

Među uhapšenima je dvoje državljana BiH i 10 državljana Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su četvorica uhapšenih, u tri odvojene grupe krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz BiH u Hrvatsku, gdje su je preprodavali ostalim uhapšenim, a koji su je dalje prodavali krajnjim konzumentima na području Dubrovnika, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke.

Pretresom njihovih kuća i automobila pronađeno je 1,7 kilograma amfetamina, 110 grama kokaina, dvije precizne vage, dvije mašine za vakumiranje, dva pištolja i određena količina novca ostvarena krivičnim djelom, rečeno je na konferenciji za novinare Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Petorica osumnjičenih je tokom proteklih nekoliko mjeseci određen pritvor, dvojica su uhapšena u prethodna dva dana i očekuje se njihovo privođenje, dok su preostala petorica osumnjičenih krivično prijavljeni u redovnoj zakonskoj proceduri.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок