Oprez u Banjaluci, Laktašima, Prnjavoru, Kotor Varošu i Čelincu

"Dual" radar lovi brze vozače

10:02, 03.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banjaluka vozači će u decembru biti kontrolisani radarskim sistemom "dual".

Iz ove policijske uprave saopšteno je da je riječ o putevima na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Kotor Varoša i Čelinca. 

"Radarski sistem `dual` evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila", navodi se u saopštenju. 

Ovaj sistem evidentira brzinu vozila bez prisustva policije i bez zaustavljanja vozača. 

"Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije", ističe se u saopštenju. 

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran "dual" radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. 

Policijska uprava Banjaluka apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.