Vratnik

Druženje izmaklo kontroli: Pili i drogirali se skupa, pa ga opljačkali

  • 28.09.2019. 18:49

Sarajevska policija uhapsila je trojicu razbojnika koji su prekjuče u 3.50 sati maskirani upali u kuću u ulici Sumbul česma na Vratniku, gdje su uz prijetnju pištoljem opljačkali vlasnika Sakiba B.

Rapisana potraga

Uhapšeni su Harun Osivčić (25), Samir Uzunović (21) i Admir Duvnjak (37), koji su juče saslušavani u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

"Osivčić je djelimično priznao krivično djelo te je najavio da će naknadno razjasniti svoju ulogu u svemu", rekao je za Avaz advokat Omar Mehmedbašić, koji brani Osivčića.

Iz policije je saopšteno da su iz kuće ukrali LCD televizor, mobitel, kao i prehrambene artikle i pivo. Kod Osivčića je pronađen pištolj nepoznate marke, kalibra 7,62 milimetra, dok je Uzunoviću oduzet mobitel Sakiba B. Policija je utvrdila da je za Osivčićem bila raspisana potraga zbog izazivanja opšte opasnosti.

Nezvaničnio saznajemo da je trojka poznavala oštećenog Sakiba B. Prema izjavi Haruna Osivčića, trojka je 25. septembra sa Sakibom i njihovim prijateljem Džaninom većinu dana provela pijući alkohol i drogirajući se. U ulici Sumbul česma bili su u kući Džanina, pa kod Sakiba, s kojim su se Samir i Admir prepirali zbog novca.

Тагови: