Poslije informativnog razgovora

Draško Stanivuković pušten na slobodu

  • 13.06.2018. 21:31

Draško Stanivuković pušten je iz Policicke uprave Banjaluka, na slobodu poslije okončanja službenih radnji.

Policija je danas u Banjaluci privela lice čiji su inicijali D.S. (25), jer se nije odazvao na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora. 

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da će D.S. nakon okončanja preduzimanja službenih radnji biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. 

D.S je, kako se navodi, uhapšen u 16.50 časova u Banjaluci u Ulici olimpijskih pobjednika, u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, a zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH. 

Banjalučki odbor PDP-a osudio je današnje privođenje odbornika PDP-a Draška Stanivukovića, navodeći da bi se on sam javio na informativni razgovor na koji je pozvan.

U saopštenju iz PDP-a navode da hapšenje pred kamerama, sa lisicama, uprkos činjenici da je Stanivuković policajcima rekao da će se u 18.00 časova javiti na informativni razgovor na koji je pozvan, pokazuje da je zbog pada podrške zavladala panika u SNSD-u da su, kako kažu, počeli da se ponašaju nerazumno. 

U Gradskom odboru smatraju da je ovo dokaz da je vlast "potpuno izgubila kompas", dodajući da je narod Banjaluke pokazao da se, kako kažu, više ne boji i da im je dosta SNSD-a.