Horor u Surdulici

Dragoljub popio kafu sa ženom, pa presudio ljubavnici, njenom mužu i sebi: Novi detalji zločina

  • 02.06.2020. 22:45

Dan poslije nezapamćenog zločina u surduličkom naselju Čardačište, gdje je Dragoljub A. (52) usmrtio Safeta S. (52) i njegovu ženu Elezu S. (42), a zatim presudio sebi, smjenjuju se nevjerica i suze. Najbliži oplakuju nastradale, a ostali mještani odmahuju glavom i gotovo se utrkuju u riječima hvale za obje porodice, pišu Novosti.

U domu bračnog para Sinanović u utorak su se okupile komšije i prijatelji. Čekaju završetak obdukcije i pripremaju njihovu sahranu.

- Ovo je jedna fina i kulturna porodica, moja kćerka je njihova snaja. Safet i Eleza su bili dragi ljudi i dobri domaćini. Imaju divnu djecu, dva sina i kćerku koje su lijepo odgojili, naročito Safet koji je bio oličenje dobrote. Njihov sin je moj zet i ne mogu da vam opišem bol čovjeka koji je na ovakav način izgubio oba roditelja u istom trenutku - priča Marjan Marić i dodaje da još uvijek ne mogu da shvate šta se desilo, a još veća im je misterija motiv za ovako nešto.

Nedaleko od kuće Sinanovića, nalazi se porodični dom Dragoljuba A. Ispred njega su u utorak stajali njegova sestra, supruga i još nekoliko rođaka. Nevoljno su govorili o tome kako se osjećaju, jer je na neki način, njihova porodica osramoćena.

Dragoljubova supruga Beara kaže da joj je muž bio miroljubiv čovjek, vrijedan i domaćin. Najteže joj je zbog kćerke i sina koji su inostranstvu i do kojih stižu razne priče, a istinu ne zna niko. Vjerovatno je, kako kaže, pravi razlog zbog čega je ubio dvoje ljudi, a zatim sam sebi oduzeo život, Dragoljub odnio sa sobom u grob.