Banjalučaninu izrečen jednomjesečni pritvor

Dragičević u protest ponovo upleo politiku

  • 21.09.2018. 19:48

Uprava Krim policije MUP-a Srpske uhaspila je prije tri dana 36-godišnjeg Banjalučana  A.K. na zahtjev banjalučkog  tužilaštva.

Osnovni sud Banjaluka odredio mu je sinoć jednomjesečni pritvor. Sumnja se da je uhapšeni počionio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Nezvanično se saznaje da se radi o Alenu Kukiću, a  pritvor mu je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, ili izmijeniti dokaze, ili tragove važne za krivični postupak koje ovo tužilaštvo vodi u vezi sa slučajem Dragičević. 

"U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u vezi sa krivičnim djelom ubistvo Davida Dragičevića iz Banjaluke, tužilac ovog Tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenog A.K., rođen 1982.godine iz Banjaluke, 20.09.2018.godine predložio je Osnovnom sudu u Banjaluci određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec dana. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu", kažu iz tužilaštva.

Dok iz Tužilaštva i MUP-a Srpske podsjećaju da je ovo hapšenje nastavak nezavisne i intenzivne istrage bez obzira na uvrede koje su do sada iznesene na račun tih institucija, Davor Dragičević otac nastradalog mladica , danas je ponovo u sve upleo politiku i poručio da mu  ovo hapšenje nije bitno. 

Na Trgu Krajine poručio je da je njegov cilj da se pohapsi vrh MUP-a Srpske, kojem je ponovo pripisao krivicu za smrt svoga sina, a RTRS ponovo nazvao fašističko nacističkom televizijom. 

U razgovoru sa građanima, Davor Dragičević je rekao da neće dozvoliti da se protesti na Trgu završe. Da je sve odavno preraslo u politiku, potvrdio je i sam Dragičević, uz poruku da bi grupa "Pravda za Davida" mogla da postane i politički faktor u Republici Srpskoj. 

Davora Drgaičevića od noći kada je sa Trga svoj protest prebacio pred Policijsku Upravcu Banjaluka, a  potom sinoć  i  razapeo šatror na Trgu gdje je i prenoćio. Obišli su  ga opozicioni političari Adam Šukalo , Branislav Borenović, Nedeljko Milaković , Dragan Mektić , Draško Stanivuković i Stefan Blagić  iz pokreta Restart Srpska. 

Iako je sve poltičiare iz opozicije Šukalo pozvao da napuste svoje predizborne kampanje i pridruže se Dragičeviću, to se nije desilo kao ni jedno zvanično obraćanje lidera opozicije povodom najnovijih dešavanja na Trgu. Reakcija nema ni na vijest o hapšenju Alena KUkića. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)