OJT Banjaluka

Dragan Ševo priznao ubistvo monaha - ispričao svoju verziju zločina

  • 22.12.2020. 13:25

Dragan Ševo tokom saslušanja u policiji priznao je ubistvo monaha Stefana Ačića i inspektorima ispričao svoju verziju ovog nezapamćenog zločina u manastiru Glogovac kod Šipoca, saznaju "Novosti".

Izvor blizak istrazi kaže da je Ševo tvrdio da nije planirao ubistvo monaha, već da je želio da se dokopa novca od priloga.

- Tvrdio da je u manastir došao jer mu je trebao novac. Radi se o teškom kockaru, koji je imao dosta dugovanja, pa je na sve načine pokušavao da se domogne novca. Budući da je ranije boravio u manastiru, znao je da monasi imaju novca od priloga - kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da je Ševo tvrdio da je nožem prvo pokušao da zaplaši monaha.

- On tvrdi da ubistvo nije planirao, već da se stvar otela kontroli. Tvrdi da je nožem pokušao zaplašiti monaha, ali mu se on usprotivio. Stefan nije želio da popusti i da mu preda novac. Navodno je bilo i naguravanja i tada je izbo monaha po grudima - pojasnio je izvor iz istrage.

Ševo je tokom ispitivanja ispričao i da vozač, koji ga je dovezao do manastira Glogovac, nije znao za ubistvo sve dok se nisu vratili za Banjaluku kada je vijest o ubistvu monaha pročitao na Fejsbuku.

Zločin se dogodio 7. decembra i Ševo je dva dana bio u bjekstvu. Lociran je i uhapšen u motelu "Nana", gdje se prijavio pod svojom ličnom kartom. Tokom hapšenja je sam sebe nožem ubo u grudi, zbog čega je operisan i do juče je boravio u bolnici. Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka.

Ubica je identifikovan zahvaljujući monahu koji je, prije nego što je izdahnuo, telefonom pozvao drugog monaha i rekao mu da krvari i da ga je "Dragan ubo nožem".

(Izvor: Novosti)

Тагови:
  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.