Stravičan zločin potresao Srbiju

Doktor koji je ubio roditelje bio heroj poplava 2014. godine

  • 31.05.2020. 07:19

Dr Zoran Komatović (48) juče je lovačkom puškom ubio oca i majku. Ova vijest potresla je celu Srbiju, ali malo ljudi zna da je upravo ovaj doktor bio heroj tokom poplava koje su zadesili Srbiju još 2014. godine.

- Ovo je pravo vrijeme da sve nazaposlene kolege pokažu šta znaju i umiju, iskažu posvećenost i privrženost Hipokratovoj zakletvi, pomognu našim ljudima u nevolji u krajevima poput Krupnja i Rađevine, koji su teško stradali - kaže za „Novosti“ dr Zoran Kamatović, nezaposleni ljekar opšte medicine koji već tri sedmice pomaže stanovništvu Rađevine. Na njegovu požrtvovanost, pominjući još ljekara volontera, ukazao je i premijer Aleksandar Vučić ističući da bi na takve ljude u budućnosti valjalo računati.

Dr Kamatović kaže da je u Rađevinu ranije dolazio sa djecom koja su boravila na rekreativnoj nastavi u ovdašnjem hotelu „Grand“, čiji je vlasnik Novosađanin Petar Knežević. Sa njim je u prvi mah bila i dr Vera Andrić, pedijatar iz Futoga, koja za razliku od Kamatovića ima posao.

- Znao sam da u Rađevini živi oko 17.000 stanovnika, od čega u samom gradu oko 5.000, a da su ostali u selima, koja su i prije ove katastrofe bila skoro nedostupna - priča sagovornik. - Kao licencirani ljekar, bez obzira na to što nisam zaposlen, imam pravo da radim i nije mi bio potreban nikakav poziv ni mobilizacija. Krenuo sam da pomažem ljudima po kućama, da im mjerim pritisak, šećer, dijelim terapiju protiv pritiska, antibiotike, lijekove protiv bolova... Značajna je pomoć koja je stigla od Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Ovaj humanista iz Sremskih Karlovca do sada je posjetio oko 700 domaćinstava, unoseći mnogim ljudima sigurnost i vjeru da nisu usamljeni. Nije se umorio, pun je volje da radi i pomaže Rađevcima, „koji su divni i pažljivi ljudi“.

- Susret sa premijerom Vučićem u Krupnju ostavio je na mene lijep utisak - priča dr Kamatović. - Sjajno je kad ima neko ko djelom pokazuje da poštuje trud i znanje ljudi. Posao, naravno, ne može da „padne sa neba“. Treba ga zaslužiti, pošteno i požrtvovano.

Miloje Lukić, član Kriznog štaba u Krupnju, kaže:

- Primjer doktora Kamatovića je biser ljudske dobrote i solidarnosti koja je vaskrsnula u svoj ovoj muci.

Šta se dogodilo sa doktorom pa je u subotu presudio svojim roditeljima pokazaće istraga.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.