PU Zvornik

Dobojlija osumnjičen da je oštetio budžet Srpske za 132.000 KM

09:59, 16.09.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Zvornička policija podnijela je bijeljinskom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca iz Doboja čiji su inicijali D.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, čime je oštetio budžet Republike Srpske za 131.755 KM.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da je D.V. osumnjičen da je u svojstvu direktora javne ustanove u ovom gradu, od 1. aprila 2008. do 17. maja 2010. godine, iskoristio službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Zakona o radu i odluci o ratifikaciji Sporazuma između BiH i SRЈ o socijalnom osiguranju, primio u stalni radni odnos određena lica iako je znao da ona već imaju zasnovan radni odnos u Srbiji, čime je omogućio da istovremeno budu u stalnom radnom odnosu kod dva poslodavca.

Osumnjičeni se tereti da je u istom periodu, izdavao naloge računovodstvenoj službi ustanove da tim radnicima izvrše obračun i isplatu neto plata sa doprinosima, kao i druga lična primanja iz radnog odnosa u ukupnom iznosu od 131.755 KM, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske.