Akcija pripremana mjesecima

Doboj: U akciji "Teatar" uhapšene tri osobe

19:04, 19.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Trojica uhapšenih, više od 3 kilograma skanka, oko jedan kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva,  novac raznih valuta, vage, mobilni telefoni. To je epilog  policijske akcije kodnog naziva „teatar“, provredene na području Doboja.

ATV nezvanično saznaje da su uhapšeni Anđelko Milićević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović. Akcija je mjesecima pripremana. 

"Koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja je na području  grada Doboja i šire okolone  bavila se nedozboljenim prometomi proizvodnjom opojnih droga, kao i nedozvoljenim prometom eksplozivnih materija", kaže Mirna Miljanović, Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske.

Milićević, koji je prema nezvaničnim saznanjima, jedno vrijeme radio kao vozač dobojske hitne pomoći, je navodno bio vođa grupe. Samo tokom akcije kako nezvanično saznajemo, pronađeno je 650 grama spida, a veće količine nakon pretresa stanova i vozila uhapšenih

Policijska akcija „teatar“ pripremana je od marta mjeseca. Niko od trojice uhapšenih, kako su nam  potvrdili u dobojskoj policiji, nije im od ranije poznat po izvršenju krivičnih djela“. 

Nisu ih imali u evidenciji, ali su ih pratili. Inicirali su akciju, kažu u dobojskoj polciji. a provedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

"Koju je provodila Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa pripadnicima PU Doboj“, kaže Žarko Panić, načelnik Odjelenja kriminaslističke policije PU Doboj.

Uhapšeni su dobi od 23 do 33 godine. Nakon policijske obrade predati su tužilaštvu. Ispred te institucije  neke od njih su čekali članovi porodce. Jedna od prisutnih djevojaka, napala je snimatelje, prijeteći da će da razbije kameru.