PU Doboj

Doboj: Kod više lica pronađena opojna droga

  • 19.03.2020. 11:20

Dobojska policija prilikom kontrole maloljetnog lica iz Doboja pronašla je i oduzela 3,34 grama marihuane i manje od grama amfetamin spida, dok je prilikom kontrole drugog maloljetnog lica pronađena i oduzeta digitalna vaga za precizno mjerenje.

Protiv maloljetnika, kod kojih je policija ovo otkrila u utorak, 17. marta, nadležnom sudu biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave u Doboju.

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres lica čiji su inicijali A.J. iz Doboja, kao i lica A.T. iz Doboja, te pretres stana koje koristi ovo lice, prilikom čega je pronađen i oduzeto oko tri grama amfetamin spida, plastična vrećica sa pet grama amfetamin spida, aluminijska folija sa dva grama marihuane, te ručno pravljena cigareta "džoint".

Pronađeno je i šest paketića od aluminijske folije sa devet grama marihuane i metalna drobilica sa ostacima zelene biljne materije.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica A.T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv lica A.J. biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga.