Niš

Djevojka u kritičnom stanju: Prelazila prugu na nedozvoljenom mjestu, voz naletio na nju

  • 17.11.2020. 16:15

Djevojka na koju je danas naletio voz u niškom naselju Trošarina, zadobila je izuzetno teške povrede opasne po život i trenutno se nalazi u kritičnom stanju, saopštila je danas "Infrastruktura željeznice Srbije".

Navodi se da se nesreća dogodila u 11.20, pri ulasku u željezničku stanicu "Chele Kula", kada je putnički voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad na otvorenoj pruzi naletio na 17. godišnju djevojku koja je, kako se navodi, prelazila preko kolosjeka na mjestu gdje to nije dozvoljeno i gdje je zabranjeno kretanje.

Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP i Hitne pomoći, kao i Željeznička komisija za vanredne događaje koja treba da utvrdi uzroke ovog događaja, navodi se i dodaje da je teško povrijeđena osoba kolima Hitne pomoći prevezena sa mjesta nesreće.

"Infrastruktura željeznice Srbije" izražava žaljenje zbog nesreće i još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju, a posebno pješake, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, budu pažljivi i ponašaju se odgovorno u blizini pruge i ne prelaze prugu na mjestima gde to nije dozvoljeno.
 

Тагови: