Slijede operacije

Djevojka koja je pala sa trećeg sprata ima ozbiljne povrede

  • 23.02.2020. 14:07

Povrijeđena djevojka (29) iz Niša, koja je juče pala sa visine od 10 metara kada je pokušala da izađe iz stana kroz prozor, i dalje se nalazi na intenzivnoj njezi Klinike za anestezije i intenzivnu terapiju i njeno stanje je stabilno.

– Stanje pacijentkinje je stabilno, ima ozbiljne povrede, ali trenutno nije neposredno životno ugrožena. Svi vitalni parametri su stabilni, kardiovaskularno je stabilna i u pripremi je za ortopedske oprativne intervencije koje bi trebalo da uslijede u narednim danima – rečeno je na Klinici za anesteziju.

Incident se dogodio juče oko 10.30 u zgradi u Knjaževalkoj ulici.

Ona je ostala zaključana u stanu, pošto su njena majka i brat otišli na groblje povodom Zadušnica, pa je pokušala da izađe iz njega tako što je od čaršafa napravila uže preko kojeg je pokušala da se spusti sa oko 10 metara visine.

Međutim, pala je na bezon ispred zgrade i zadobila prelom tri pršljena, prelom karlice, desne butne kosti, sakralne kosti, lijevog lakta kao i konfuziju pluća sa obostranim pneumotoraksom.

Jedan od očevidaca nemilog događaja ispričao je da je vidio djevojku kako visi sa simsa prozora a onda je čuo tup udarac u beton.

– Rekao sam supruzi da zove Hitnu pomoć, a ja sam sišao odmah da vidim mogu li da pomognem. Ona je bila živa i imala je veliku povredu na čelu i zapomagala je “Boli me kuk, boli me sve”. Hitna pomoć došla je poslije pet minuta – rekao je N. I.