Novi Travnik

Djevojčica s osmog sprata skočila zbog zlostavljanja vršnjaka u školi

  • 19.05.2020. 16:25

Nezapamćena tragedija koja se 20. aprila dogodila u Novom Travniku, a u kojoj je skokom s balkona s osmog kata solitera u centru grada život izgubila 13-godišnja Medina Zahirović otvorila je Pandorinu kutiju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi "Safvet-beg Bašagić" u Novom Travniku.

Roditelji djevojčice Sanela i Almir Zahirović kažu kako su njihovu kćerku godinama psihički zlostavljale kolegice iz razreda.

Psihičko zlostavljanje

- Želim da se zna zbog čega je moje dijete to napravilo. Uzrok je bilo svakodnevno psihičko zlostavljanje kolegica iz razreda. Znala je otići u školu zdrava, pa zove ispred škole da je dobila temperaturu, da je glava boli i povraća. I zaista, imala bi temperaturu, koja za sat u kući nestane. Ujutro kad se treba dignuti u školu, bolni bolesnik, povraća čitavo jutro. Više je izostajala iz škole nego što je išla. Sve zbog straha - kazali su roditelji, koji su se obraćali učiteljici. 

 Mi smo više puta pričali s učiteljicom koja problem nikada nije riješila. Nije ga je znala riješiti, nego je sve zataškala, pa o svemu ništa nisu znali niti direktor ni pedagog - kazali su.

Trajalo je to, dodaju, pet godina, sve dok se u februaru ove godine, kada je već išla u šesti razred, Medina nije požalila nastavniku tjelesnog odgoja. 

- U februaru nas je pozvala pedagoginja i rekla nam da se Medina požalila nastavniku i da se saomozljeđivala. Mi kao porodica smo odmah reagirali, odveli je psihijatrici koja je u nalazu zaključila da su za njeno stanje krivi problemi u školi. Dala joj je terapiju koju je pila dva mjeseca i, nažalost, dogodilo se to što jeste - rekli su roditelji.

Izvan škole, kažu, bila je vesela i vedra djevojčica.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм